2021-10-07 10:14:02• hírek • közlemény

Partiumi ízek a budapesti Vadászati Világkiállításon

Október 7. és 10. között Budapesten mutatkozik be jónéhány Szatmári Termék védjegyes portéka. A magyar fővárosban szervezett Vadászati Világkiállítás része lesz ugyanis az idei OMÉK - Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, erre kaptak meghívást a partiumi falugazdászok, akik Szatmár megyéből is rengeteg finomságot visznek magukkal, megismertetve a budapesti közönséggel a partiumi ízeket. 

Igen látványosnak ígérkezik a falugazdászok standja, hiszen egy igazi parasztházat is felépítenek és berendeznek, illetve a szatmári hagyományos népi kultúrának egy szeletét is megmutatják az érdeklődőknek. Szombat délben a stand közelében ad majd műsort az Avasújvárosi Bokréta Néptáncegyüttes.


Visszatérve a partiumi ízekhez és a Szatmári Termékekhez: a falugazdászok standján ott lesznek a St. Martin’s Elixir lekvárjai és szörpjei, Boda László és Bokor Rolland méhészeti termékei, a Seva Sana hidegen préselt növényi olajai, a Miyo természetes kozmetikumai, a Sályi kerémiák, a Dobra Wine idei szőlője, Simon László gyümölcsei valamint a Nachbil remek borai és sajtjai.


A vidék híres-neves italainál maradva: a közönség meg is kóstolhatja majd a nemrég tartott Partiumi bormustrán kiemelkedően szereplő borokat és az Ákovita pálinka- és párlatversenyen díjazott pálinkákat. 


Az eseményen a falugazdászok Szatmár más értékeire is felhívják a figyelmet, a Szatmár Megyei Múzeum által készített szórólapokkal, amelyekkel elsősorban a turisztikai látványosságokra hívják fel a figyelmet. És ha már vadászkiállítás: a szatmári vadászok is jelen lesznek a standnál, trófeakiállítással és a megye vadászati lehetőségeit népszerűsítő anyagokkal.


„Újabb fontos lehetőséget kapott a Szatmári Termék védjegy és Szatmár megye arra, hogy egy rangos eseményen mutatkozzon be. Megtiszteltetés a meghívás, én pedig biztos vagyok benne, hogy a falugazdászok standja nagyon népszerű lesz a kiállítás látogatói körében” – mondja Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: